Blog

Zo word je sneller beter!

Blog / Geluk & Mindfulness / Video's

Zo word je sneller beter!

Niemand vindt ziek zijn leuk. Daarom wil je graag zo snel mogelijk weer beter worden als je ziek bent. Wist jij dat je met behulp van psychologie sneller beter kunt worden en je weerstand kunt verbeteren?

Vandaag geef ik je drie super simpele tips waarmee jij met behulp van psychologie je herstel kunt bevorderen. Vooral mijn laatste tip is belangrijk dus blijf lezen tot het einde!

Tip 1 – Maak gebruik van daglicht

Mensen genezen sneller wanneer zij in aanraking komen met daglicht. Dit is het geval bij zowel lichamelijke ziektes als bij psychische ziektes. In ziekenhuizen is onderzoek gedaan bij de patiënten die opgenomen waren en wat bleek is dat de mensen die meer in aanraking kwamen met daglicht sneller genazen en met ontslag konden. Ben jij dus ziek thuis? Probeer dan als het kan toch buiten te gaan zitten, een wandeling te maken of bij het raam te gaan zitten. 

Tip 2 – Kijk naar groen buiten

Bij het raam zitten wanneer je ziek bent is sowieso een goed idee. Dit dan wel als in je een groenrijke omgeving woont. Uit onderzoeken bleek namelijk ook dat patiënten die een bed hadden bij een raam dat uitkeek op een groene omgeving ook minder dagen opgenomen waren.

Tip 3 – Voorkom langdurige stress

Wil jij helemaal niet ziek worden? Dan is het nu opletten geblazen! Wanneer mensen last hebben van langdurige stress daalt de weerstand. Merk jij dat je telkens weer last krijgt van verkoudheden, de griep en ga zo maar door tijdens drukke en stressvolle periodes? Eigenlijk tijdens periodes dat het alles behalve uit komt dat je ziek bent omdat je al zo veel moet doen! Dan kan het komen doordat je te lang gestrest bent geweest en je hierdoor de kans vergroot hebt dat je sneller ziek wordt. Je lichaam en geest hebben momenten nodig om tot rust te komen na inspanning. Zorg dus voor voldoende momenten om even bij te komen gedurende de dag zodat jij jezelf niet uitput  

Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad! Ben jij ziek terwijl je dit leest dan wens ik je uiteraard beterschap en veel gezondheid!

Dit artikel is geschreven door Najla Edriouch, BIG-geregistreerd GZ-psycholoog en oprichter van dit platform.

Schrijf hier je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *